Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9817
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9822
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9815
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9826
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9814

Artikel For You Magazine januari 2017

Home » Artikel For You Magazine januari 2017


Vind je je werk al een tijdje niet echt leuk meer? Werk je vooral omdat er brood op de plank moet komen, maar kun je er maar weinig plezier en energie uithalen? Misschien ligt er te weinig nadruk op je eigen ontwikkeling of kun jij je ei niet kwijt in je vak. Dan is het verstandig om te bedenken of je een andere koers wilt gaan varen.

Iedereen heeft meerdere talenten, alleen zijn sommige misschien nog niet zichtbaar geworden. Verschillende factoren hebben invloed op iemands loopbaan, denk daarbij aan: zelfbeeld, persoonlijkheid, capaciteiten en oriëntaties, maar ook aan het beroep van je ouders, het sociale milieu waarin je bent opgegroeid en de invloed van leeftijdsgenoten en/of je gezin. Misschien is jouw loopbaan teveel bepaald door toevalligheden en heb je nooit zo stilgestaan bij wat nou echt goed bij jou past.

Keuze in het werk wat je doet.
Jeanette Klop van Kloppend HR Advies is geïnteresseerd in mensen. Door haar analytische vermogen en brede ervaring herkent zij patronen. Jeanette heeft een groot inlevingsvermogen en kan anderen helpen een helder beeld van hun eigen mogelijkheden en wensen in werk te krijgen. Klanten voelen zich bij haar bovendien veilig wanneer ze over zichzelf praten. Jeanette: ‘Er gaan altijd weer ramen open waar deuren zich sluiten. Deze sterke overtuiging maakt dat ik optimistisch en volhardend ben. Hierdoor neem ik anderen mee in mijn enthousiasme.’ Jeanette haar kwaliteiten als loopbaancoach zijn erkend door de Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals.

Vrouwen cijferen zichzelf vaak weg
Jeanette: ‘Bij vrouwen zie je vaak dat ze teveel voor anderen zorgen en te weinig voor zichzelf. Bij het werk ligt de nadruk niet (genoeg) op de eigen ontwikkeling. Tegenwoordig wordt van je verwacht dat je zelf stuurman bent bij het richting geven aan je loopbaan. Wacht dus niet tot je baas je iets leuks aanbiedt, maar neem zelf initiatief. Het is van groot belang dat je energie krijgt van je werk. Veel mensen willen graag uitgedaagd worden in hun werk en er de vrijheid hebben om ook verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Als werk niet voldoende aansluit bij wat jij daar zelf in zoekt is het lastig om je werk vol te houden. Mensen die bij mij komen hebben vaak al het inzicht dat het zo niet verder kan, dat ze op zoek moeten naar waar ze wél voor gemaakt zijn. Ik help mensen bij de vragen ‘Wat past bij mij?’ en ‘Hoe kom ik daar?’ Zo vinden mensen hun plek waar zij het best uit de verf kunnen komen.’