Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9817
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9822
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9815
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9826
Kloppend HR advies - ankebotfotografie-9814

De loopbaanvragen van…

Home » De loopbaanvragen van…
Nieuwsbrief Januari 2017

De loopbaanvragen van ..


Tja, daar staat-ie dan: de afgelopen acht jaren de vrijwel machtigste man van de wereld, die grote dingen bereikt heeft, maar ook niet alles bereikt heeft wat hij wilde. Hij heeft veel capaciteiten, een mooi cv, hij is gezond en jong genoeg om nog heel lang mee te draaien in de werkzame wereld, maar zonder baan!

En dan, zou hij net als u ook zo eens achter z’n laptop zitten en denken: “Waar zal ik eens beginnen met ander werk zoeken? Welke vacature spreekt mij nou aan?”

Of raakt hij volkomen verstrikt in alle mogelijkheden die hem aangeboden worden en vraagt hij zich af of daar nou wel iets tussen zit dat voor hem een geschikt vervolg zou zijn?

Veel mensen die zonder werk komen te zitten – om wat voor reden dan ook – of van baan willen wisselen beginnen bij het in kaart brengen van wat ze goed kunnen. Nou, wat kan Barack goed? Presenteren, de grote lijnen overzien, mensen overtuigen, beslissingen nemen, aandacht en begrip tonen…. Laten we het hier maar even bij laten, zo goed ken ik hem nou ook weer niet dat ik al zijn kwaliteiten weet te benoemen.

Vervolgens bedenkt hij waar hij interesse in heeft, ook daar noem ik maar een paar voor mij bekende gebieden: veiligheid, gezondheidszorg, openbaar bestuur, communicatie, muziek. En wat voor beroepen komen er dan naar voren, als we een van de vele beroepskeuzetesten gebruiken: psycholoog, adviseur automatisering, politicus (hee, bekend..), arts, manager gezondheidszorg.

Ik lees op zijn cv, dat hij rechten en politicologie heeft gestudeerd. Dat is niet echt toereikend als je psycholoog of arts wilt worden. Ook voor manager gezondheidszorg is het wel handig als je een beetje wat van de praktijk af weet. En om nou in de politiek te blijven is ook een beetje lastig na zo’n positie..

Kortom: met deze standaardroutes, die overigens sommige mensen prima kunnen helpen, gaat Barack er niet komen. Ziet u enige parallel met uw eigen loopbaanvragen? Maar het lijkt toch of er een wereld aan mogelijkheden voor zijn voeten ligt? Toch in elk geval een ruimer beeld dan dat u van uzelf hebt, als metaalbewerker in de Drechtstedenregio, als thuiszorgmedewerker, als oudere ICT-er en noem nog zo maar wat groepen mensen op die massaal “aan de kant” gezet worden.

Komt u er ook niet uit, wat nou voor u passende beroepen of functies zijn, als u ook op zo’n kruispunt staat in uw carrière? Dan is het misschien zinnig om eens een laag dieper te gaan zoeken in uzelf: wat vindt u van waarde en belangrijk in het leven? Wat zijn uw overtuigingen? En helpen die u om dichter bij uw doel te komen?

Neem gerust contact op met Kloppend HR Advies als u dit soort vragen wel wilt stellen, maar daar alleen niet uitkomt.